Despre Ileana

2

Ileana Frandes născută David, este o ființă spirituală care trăiește experiențe umane, asta este ceea ce sustine azi cu bucurie. In viziunea ei, pacea minții este un adevăr, este o înțelegere văzută și de spus. Suntem cu adevărat demni de iubirea lui Dumnezeu, chiar și atunci când am fost fii risipitori și fiice risipitoare, merităm să fim aici pentru că noi am ales cu Voia Lui și este necesar să știm fiecare că suntem bineveniți, suntem susținuți și dispunem de toate resursele necesare evoluției atât în interior cât și în exterior.

Accesarea spiritualității presupune studiu individual și susținut, învățare, practică și viața are grijă să te testeze. Ritmul dansului și nivelul în spiritualitate este opțional, fiecare alege și decide pentru sine. Trăim pe o planetă a liberului arbitru și asta face diferența, de altfel un detaliu care a fost neglijat. În schimb avem libertatea să ne asumăm răspunderea asupra cuvintelor, gândurilor, emoțiilor, sentimentelor și faptelor care ne generează percepțiile și credințele.

Lumina sufletului meu, Lumina sufletului tău este Lumina lui Dumnezeu și această Lumină curge prin fiecare ființă umană.

În viziunea ei Dumnezeu este IUBIRE forța supremă, o energie de Lumină pură, o sursă și resursă inepuizabilă, infinită, strălucitoare, înțeleaptă, desăvârșită și creativă. Cu bucurie susține că această strălucire magnifică este în fiecare ființă umană. Este necesar să învățăm să ne conectăm cu această parte rafinată din noi înșine. Este esențial să dezvoltăm comunicarea de la sine divin la sine divin și să traducem mesajele pe întelesul nostru propriu pentru a ne susține și a ne facilita evoluția spiritului în călătoria prin materie care în esență este ascensiune spirituală care presupune în chintesență extinderea ori expansiunea conștiinței pe parcursul existenței pe Pământ. Sunt concepte noi de integrat, de înțeles, de asimilat care ajung să se manifeste spontan, în mod genial și autentic de la sine prin acest proces interior de reconciliere personală, de împăcare, de acceptare și pas cu pas efectul este în cascadă și se manifestă asupra sinelui nostru, asupra lui Dumnezeu, asupra celor dragi, asupra semenilor și a oamenilor.

Ileana este născută în luna Martie a anului 1981 la Bistrița, județul Bistrița Năsăud și a copilărit la sat pe Valea Bârgăului, crescută fiind de bunica din partea mamei. Urmează grădinița și clasele primare aici după care gimnaziul îl urmează în orașul Bistrița la Generală nr. 4. Termină Liceul Radu Petrescu de matematică fizică din Prundu Bârgăului. Provine dintr-o familie modestă și rămâne marcată de despărțirea părinților, de lipsa unei relații afective mama-fiică și de voie de nevoie rămâne în grija tatălui. A făcut și alegeri lipsite de înțelepciune însă azi toate acestea și multe altele fac parte din cine este ea azi și din investiția în regăsirea sensului divin al existenței sale. Vocația profesională spirituală avea să o simtă în jurul vărstei de 14 ani în anul 1995, însă din motive personale și financiare alege altă cale. După 13 ani în 2008 este pusă față în față cu chemarea interioară și abia în 2010 avea să îmbrățișeze această vocație. Simte atunci pentru prima dată că scrisul face parte din această cale a spiritului ei.

Anul 2016 este anul în care regăsește armonia între religie, știință și spiritualitate.

Începând cu anul acesta Ileana acceptă cu adevărat să își asume această vocație profesională spirituală și începe să împărtășească în mod autentic personal din cunoașterea ei regăsită și redobândita în acești ani.

După terminarea Liceului începe să muncească primul loc de muncă fiind în Bistrița între 2000 – 2003. Ajunge în București din motive personale și rămâne din motive profesionale pentru următorii 5 ani. Lucrează câteva luni la Medicover după care își începe activitate în cadrul unei companii multinaționale, corporate, Resinex România, ca asistent administrativ logistică în 2004 și părăsește compania de pe poziția de Manager produs în 2008. Aici cunoaște succesul în carieră și dezvoltarea personală. Între anii 1999 și 2010 studiază diverse forme de învățământ pentru dezvoltarea profesională și personală de la asistență socială, contabilitate, management agroturistic la psiholgie în 2008, însă renunță la psihologie pentru simplu fapt că a evitat să găsească legătura cu spiritualitatea. A descoperit în 2010 diferite forme de terapie alternativă cu care a rezonat și așa începe să aibă tangență cu spiritualitatea și altfel. Ileana a avut tangență cu Biserica din copilărie, însă începând cu același an 2010 se aproprie profund și de ortodoxie. Studiază și practică în paralel, pentru ea tainele ortodoxiei au fost completate de sistemele de terapie și evoluție accesate și invers. Așa a fost pentru ea și așa este și azi. Aceasta a fost calea ei. Procesul de vindecare și cunoaștere spirituală începe cu acceptarea și un mare DA la tot ce vine și la tot ce iese la suprafață. Este necesar să stăm față îm față cu noi înșine.

Ileana în 2010 a accesat prin Dr. Dragoș Ovidiu Argeșanu sistemele de terapie și evoluție spirituală Reiki, Karuna, Shambala și Radiestezie. A participat la cursuri și seminarii în București și în țară în perioada 2010 – 2011. A locuit și în Franța o perioadă scurtă de timp. În 2014 accesează prin Karyn Maria Taulescu ca un dar divin Ordinul lui Melkisedec, adus în România oficial de Dr. Aurelian Curin. Pe parcurs va publica și detalii referitoare la aceste sisteme din punctul ei de vedere. Poate părea un paradox însă Ileana iubește ortodoxia și a fost dificil să le aducă în echilibru ei interior și exterior.

În PREZENT, Ileana este un spirit divin feminin, este soție, este MAMĂ. Ileana este recăsătorită din 2011, a locuit în Sibiu până în 2015 și temporar locuiește în Germania cu familia. În luna Martie a anului 2013 devine pentru prima data mamă și în luna Iunie a anului 2015 devine din nou mamă. Este plină de emoție cand scrie aceste rânduri. Sunt multe de scris și de povestit însă la timpul optim inspirat divin.

În acest context actual prioritatea sunt fiicele ei. A fost necesar să demareze acest proiect de suflet. În perioada Iunie 2016 – Iunie 2017 se va organiza cu activitatea efectivă, bine este de avut în vedere că în această perioadă lucrează în scris, fiind oricum o formă preferată de lucru fiind ușor de sesizat programele, subprogramele și de identificat autoprogramele. Are în lucru lansarea unui curs on line și lucrează la prima trilogie de cărți.

Acum Ileana vrea să povestească câteva aspecte din viziunea ei holistă completată de experiența ei de viață. Evenimentele din trecutul ei au funcționat ca niște catalizatori, ca apeluri de trezire, care începând cu 2010, la început din nevoie și apoi de bună voie, cumva au obligat-o să mearga foarte adânc in ea insăși și a început să caute ce este cu adevărat acolo. Această lucrare continuă si azi. Pe lângă explorarea materiei avem misiune să ne explorăm și divinitatea din noi care generează evoluția spirituală, dezvoltarea spirituală, regăsirea sensului divin al existenței și a sinelui divin, ascensiunea și elevarea spiritului.
Evoluția conștiinței de sine divin și dezvoltarea inteligenței spirituale, atât la nivel macro cât și la nivel micro începe când alegem să evităm conștienți a mai fi căldicei, și alegem să facem Voia lui Dumnezeu oricare ar fi ea și care poate să însemne ORICE. Acum iubirea cu adevărat față de Dumnezeu devine un risc, proces care generează schimbări intense și majore.

În toți acești ani Ileana a lucrat cu ea ca să își deblocheze acea parte ori acele părți care erau în frici, în îndoieli, în incertitudini și în oscilații. A ales să își concentreze atenția, observarea pe această parte și astfel a sublimat și transmutat tot ce a găsit, a sădit semințe noi. A fost purtată și ghidată de un mesaj personal de la Dumnezeu „SĂ FII LUMINĂ”, atât a primit binecuvântare pentru această viată, mesaj greu de tradus, de descifrat, de aplicat și de manifestat în viața de zi cu zi. Acesta a fost mesajul primit, mesaj care se adauga unei ședințe de consiliere spirituală unde află că misiunea ei este să se descopere ca femeie, ca principiu feminin. Amuzată la auzul acestei misiuni a avut tendința să ignore esența, însă evident că viața a avut grijă să evite să uite. Ordinea recepționării acestor mesaje în 2010 a fost diferetă și debutul pe calea spirituală a fost marcat de un mesaj profund și intim care a venit din interiorul ei. A cerut să știe care este esența acestei existențe a ei si după ce a ținut postul Paștelui cu postul negru de la sfarșit și rugăciune în 2010 a primit un singur răspuns care s-a confirmat și reconfirmat de câteva ori. Răspunsul a fost și este cât se poate de simplu aparent și totodata complex în profunzime și acesta a fost și este pentru ea „SĂ ÎL IUBEȘTI PE DUMNEZEU”. Cu adevărat o aventură și o provocare.

Ileana mărturisește că în trecut i-a lipsit încrederea în viață, în schimb a fost susținută de dorința de eliberare interioară, de dorința de conștientizare și de dorința de cunoaștere spirituală. Azi, Ileana crede că fiecare poate trece de lucrurile forțate mental ori de manipulare. Acest prag este o profundă stare interioară de eliberare și transmutare a trecutului și clădirea pas cu pas a unei noi abordări asupra vieții și a existenței, o fundație cu adevărat nouă. Asta înseamnă în alte cuvinte schimbarea credințelor, adică a informațiilor despre fiecare aspect existențial. Începem și plantăm semințe noi, prin cuvinte și gânduri presărate de înțelepciune și curaj divin, o întreținem cu răbdarea divină să crească, să înflorească. Le înțelegem prin studiu, le asimilăm și integrăm la toate nivelele și apoi se manifestă prin bucuria de A FI cine suntem noi cu adevărat. Practicile spirituale își au menirea lor până la un anumit nivel. Dincolo de ele suntem noi. Prin ele ne vine cunoașterea însă evităm credința că de la ele ori de la cineva. Ceea ce Ileana împărtășește este lucrarea lui Dumnezeu prin ea. Alegerea ei să își asume vocația este din Iubire, Compasiune și Recunoștință de sine divin față de ea însăși și față de semeni. Preaiubitul Mântuitor Iisus Hristos este modelul uman de desăvârșire supremă care manifesta și materializa automat și instantaneu potențialele divine și cam toți Îl cârteau și ziceaua una altă și în sinea lor și pe față. Asta regăsim în Evanghelie. Când suntem cinstiți și autentici constatăm că în vremurile noastre când iese la suprafață un om care a acumulat cunoaștere de sine divin și este necesar să o lase pe Pământ, apropo de pilda cu hambarele pline, se expune aceluiași risc din partea buzelor oamenilor.

A vrut să rămână în Mănăstire în 2010 Ileana, însă confirmarea de Sus a fost ca să rămână în lume. Unul din Părinții ei Duhovnici a avut aceeași viziune în timpul unei Sfinte Liturghii. Ea a ales Voia Lui și glasul sufletului prin intuiție deoarece Biserica rămâne o instituție, o religie și ești limitat în a expune tot Adevărul din punctul tău de vedere. Când ai certitudinea profundă conștientizată a Iubirii Lui Dumnezeu față de tine poți duce ORICE, până la jertfa Brâncovenilor pentru EL. Va povesti în cărți în mod special și amplu despre acest ORICE al ei. Când resimți Iubirea Lui și o înțelegi profund îți este suficient ca să trăiești și să faci față ispitelor ori provocărilor atrase ori generate cu voie și fără de voie pentru regăsirea sinelui divin.

Viața, calea și adevărul este un proces interior care implică în primul rând sinceritate față de noi înșine în raport cu noi înșine, cu Dumnezeu și cu lumea. Suntem iubiți și avem susținere divină iar adevărul eliberează pe cei care vor cu adevărat să fie eliberăți, și lucrarea este individuală însă este necesară și susținerea. Avem resurse magnifice în interiorul nostru.

Ileana s-a simțit și se simte profund inspirată de aceste versuri de Charlie Chaplin …

„În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să retrăiesc trecutul şi să mă preocup de viitor. Astăzi, trăiesc prezentul, acolo unde se petrece întreaga viaţă. Astăzi trăiesc clipa fiecărei zile.

Şi aceasta se numeste … Plenitudine.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înteles că raţiunea mă poate înşela şi dezamăgi. Însă când o pun în slujba inimii mele, ea devine un aliat foarte preţios.

şi toate acestea înseamnă … Să ştii să trăieşti cu adevărat.

Acum câteva versuri sublime, puțin modificate față de textul autorului acestei magnifice Rugăciune către Mântuitorul nostru al tuturor Iisus Hristos, de Cristian Petru Bălan …

Bunule Iisuse, cu adânci suspine,
Slujitor vrednic, cad smerit la Tine,
În genunchi şi-n lacrimi, vin şi-Ţi cer iertare
Pentru multe rele şi greșeli-amare!

Tu îmi vezi din ceruri orişice greşeală,
Tot ce-i faptă bună, tot ce e negreală.
Dă-mi puteri, Iisuse, să-mi înving povara,
Sufletul să-mi fie ciocârlie vara,

Să mă-nalţ la Tine-n fiecare clipă,
Ca să–Ţi simt iertarea blând cum se-nfiripă.
Îngerii Luminii dă-mi-i sprijinire,
Să-mi arate drumul către mântuire.

Dă-mi tărie vieţii să rezist la toate,
Dă-mi înţelepciune, milă, bunătate;
Dă-mi curaj şi forţă să lupt pentru Tine,
Să-ţi vestesc Cuvântul către orişicine,

Să Ţi-l port cu cinste către lumea-ntreagă,
Să-i ajut pe alţii să Te înţeleagă.
Dă-mi putere, Doamne, dă-mi şi iscusinţă
Să-i ajut pe-aceia frânţi de suferinţă.

Chiar de-o fi ca răii crunt să mă zdrobească,
Legământul Crucii n-o să mi-l clintească!
Pentru toţi ce-mi fac aspră soartă,
Bunule Părinte, eu Te rog, mi-i iartă!

Doamne, uită-te în mine,
Ţie-Ţi dărui gândul, inima şi viaţa!
Mila Ta cerească blând să mă cuprindă,
Iar credinţa-n Tine mai viu să se-aprindă…

Fii slăvit de-a pururi, Bunule Iisuse!
AMIN!

Binecuvântarea Lui este cu noi prin fiecare. Mântuiește Doamne poporul Tău și binecuvintează moștenirea Ta, pace lumii Tale dăruiește, că toată darea cea bună și tot darul desăvârșit, de Sus este, pogorând de la Tine, Părintele liminilor, și Ție mărire și mulțumire și închinăciune înălțăm azi și zi de zi și în vecii vecilor. AMIN

Mulțumesc. Mulțumesc. Mulțumesc.
Ileana Frandes