Binecuvântarea copiilor

1

inger pamant

O, Preasfântă, Fecioară, de Dumnezeu Născătoare, mântuiește și ocrotește pe copiii noștri și pe toți pruncii, pruncele, tinerii, pe cei botezați și pe cei fără de nume și pe cei ce se află în pântecele mamei lor ori urmează să vină la întrupare. Ocrotește-ne sub Sfânt Acoperământul tău de Maică, păzește-ne pe ei și pe noi întru iubirea de Dumnezeu și roagă-te împreună cu noi Domnului nostru și Fiului Tău să le dăruiască lor și nouă la fiecare copil și părinte după prenumele său ceea ce este de folos cu adevărat spre bucuria deplină, mântuire și desăvârșire.

Doamne, Dumnezeul nostru, Ziditorul și Părintele nostru cel Ceresc, care din iubire și bunătate prin binecuvântarea Ta ne-ai dăruit și ne dăruiești copii: Însuți primește mulțumita și lauda inimilor noastre pentru acest dar; si ne învrednicește de harul și ajutorul Tău, ca să ne putem susține și îndruma copiii pe căile luminii, ale credinței și dragostei Tale, ca odată cu vârsta să crească și în har și înțelepciune, și să știe și cunoască că sunt vrednici de iubirea Ta. Învață-ne pe noi, părinții lor a cultiva în ei bunătatea. Și revarsă Doamne comorile cerești ale virtuții peste fiecare copil după prenumele său cu toată familia și toată descendența.

Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, luminează mințile copiilor noștri cu harul Tău cel dătător de viață. Tu, Care dai celor înțelepți înțelepciunea și celor pricepuți priceperea, trimite peste ei Duhul Tău cel Sfânt, dătătorul înțelepciunii, al cunoștinței și al înțelegerii. Tu i-ai luminat pe aleșii Tăi în toată vremea. Tu, Doamne, luminează copiii noștri, pe fiecare în parte după prenumele său, ca să învețe cele bineplăcute Ție și să se umple de cunoștința adevărului. Dă-le lor știință, pricepere, răbdare și discernământ. Să evite să primească cunoștințe pierzătoare de suflet. Să fie ascultători față de părinți, dascăli, profesori și perseverenți în îndeplinirea celor ce au de săvârșit. Iar la vremea potrivită, Doamne, ajută-i să își găsească fiecare locul în care să folosească cele pe care le-au învățat și să muncească în deplină bucurie spre binele lor și spre folosul aproapelui. Tu îi binecuvintezi pe cei care își înmulțesc cu pricepere talanții. Rânduiește Tu, Doamne, Cel ce rânduiești toate spre mântuire și desăvârșire, pentru fiecare copil în parte după prenumele său, unde să învețe, ce să învețe și cum să învețe, unde să muncească, ce să muncească și cum să muncească. Dă-le lor, Doamne, spor în credință și în toată lucrarea cea bună și le întărește încrederea în ei însuși și în iubirea făță de Dumnezeu, ca să Te slăvească și mărturisească printr-o viețuire în Lumină prin Lumină și pentru Lumină.

Așa este și așa să fie.

mama si inger

Fiecare suflet când alege să vină la întrupare fuzionează cu un corp. Nașterea fiecărui copil este un miracol care se manifestă pe sine însuși, este un salt cuantic într-o dimensiune care așteaptă să fie explorată.
În mod instinctiv, uneori părinții au forțat pe copil să se adapteze propriei lor viziuni asupra lumii și vieții, cei mai mulți au făcut asta în mod inconștient, iar ca rezultat copilul s-a pierdut pe sine însă în suflet fiecare își amintește adevărata esență divină în special în copilărie. Asta s-a întâmplat cu multe generații, acum de noi depindem să accesăm și îmbrățișăm o nouă viziune și abordare.

Esențial este ca părinți să învățăm să ascultăm sufletul copilului și să ne conectăm de la nivel de sine divin la sine divin, deoarece copiii știu intuitiv ceea ce au nevoie și cum chiar și atunci când le lipsește exprimarea în cuvinte. Copiii au nevoie să învățăm să îi ajutăm să își exprime și manifeste pe Pământ lumina sufletului lor. Putem păstra din tradiție ceea ce este bun și corect, însă este necesar să fim complet deschiși la ceva nou, să acceptăm înțelepciunea sufletelor copiilor noștri și putem ca prin ei să accesăm implicit și noi ca părinți dezvoltarea spirituală. Se observă clar că copiii noștri au nevoie ca bază de o educație prin iubire și susținere fără condiții și așteptări. Și ei și noi suntem spirite mărețe, eterne iar prin faptul că recunoaștem și susținem acest adevăr pentru ei are efect benefic și pentru noi ca părinți.

Copiii noștri depun eforturi ca să intre în grațiile părinților și de cele mai multe ori au fost interpretate greșit. Totodata și părinții depun eforturi enorme uneori ca să își compenseze sufletește golul lor care îl au din copilărie și apoi în unele cazuri evident, sentimentul de vinovăție pentru gestionarea timpului între toate sarcinile cotidiene, un loc de muncă ori diverse alte activități până la faptul că mulți ajung să lipsească din peisajul cotidian al copiilor fiind plecați în străinătate.
Indiferent de efortul depus copiii au nevoie de susținerea noastră și aprecierea noastră care este necesar să fie la nivelul conștiinței Christice adica din tot sufletul, din tot cugetul și din toată inima, pentru că efectiv copiii simt profund diferența și unii copii treziți la nivel de sine o și văd în plan subtil și energetic. Ei au nevoie de o apreciere simplă da să fie sinceră și autentică. În acest fel aprecierea este un balsam care consolidează genialitatea lui. Este dovedit științific că există în noi această genă ca potențial de activat da în primă fază depinde de părinți și apoi de lucrarea lui Dumnezeu prin fiecare copil.
Copiii au nevoie să fie văzuți de părinți, să se simtă simțiți și să se simtă în siguranță. În mare parte fiecare părinte asta caută și el însuși la celălalt ori în altă parte, de la caz la caz. Când o să alegem ca toate acestea să le căutăm în noi înșine, în sinele nostru divin, în esența divină a regăsirii atunci aceste necesități pur și simplu se manifestă spontan și față de copii și față de celălalt partener și cum efectul întotdeauna este în cascadă se va manifesta și față de semeni. Trăind în acord cu natura noastră divină unică fiecare manifestă bunătatea, blândețea și compasiunea de la nivel de sine divin și atunci abia se evită să fim buni și de ajutor doar din complezență ori din alte credințe false preluate ori dobândite. Multe din afecțiuni apar din lipsa acestui sentiment profund că suntem în siguranță, care a fost asociat greșit doar cu partea materială. Are legătura cu partea afectivă și emoțională. Să privim cu blândețe arborele genealogic pentru că așa a fost. Atât s-a putut atunci, acum este un privilegiu și o onoare că suntem născuți români și avem o libertate religioasă în primul rând după care acces la orice informație.

COPIII învață din ceea ce trăiesc și este valabil și pentru părinți. Conștientizând lipsurile afective, emoționale și materiale ale copilăriei noastre vindecăm copilul nostru interior care în unii este încă prunc și ca părinți necesită să fie deja un adult echilibrat emoțional. Ne putem regăsi fiecare în următoarele rânduri și putem face bilanțul afectiv al trecutului. Putem să punem un început nou acum, energetic putem anihila, sublima și transmuta trecutul și merităm să învățăm să ne bucurăm de viață și să o lăsăm să ne sprijine.
Rândurile ce urmează sunt inspirate din scrierile minunate ale lui Dorothy Law Nolte, însă special modificate pentru că fiecare cuvânt utilizat este în plin proces creator și un detaliu care face diferența întotdeauna. Fiecare energie nocivă care așteaptă să fie acceptată, iertată și în acest fel sublimată este trecută la timpul trecut pentru că atunci când o folosesc și în scriere la timpul prezent ori în exprimare fiecare o amplifică în manifestare ca potențial în perspectivă. Și consecința alegerilor noastre generează și afectează prezentul și viitorul umanității. De noi de fiecare în parte depinde prezentul și viitorul copiilor noștri și așa cum noi vrem să le oferim copiilor noștri ceea ce este benefic și suprem, uneori axați excesiv pe planul material așa și Dumnezeu vrea să ne ofere la fiecare Binele Suprem, atunci când alegem să cerem spre bucuria noastră deplină. Fiecare manifestare și realizare depinde de cuvântul rostit și împlinit.

Când au trăit în critică şi cicăleală, copiii au învăţat să condamne.
Când au trăit în ostilitate, copiii au învăţat să fie agresivi.
Când au trăit în teamă, copiii au învăţat să fie anxioşi.
Când au trăit înconjuraţi de milă, copiii au învăţat autocompătimirea.
Când au trăit înconjuraţi de ridicol, copiii au învăţat să fie timizi.
Când au trăit în gelozie, copiii au învăţat să simtă invidia.
Când au trăit în ruşine, copiii au învăţat să se simtă vinovaţi.

CÂND trăiesc în încurajare, copiii învaţă să fie încrezători.
CÂND trăiesc în toleranţă, copiii învaţă răbdarea.
CÂND trăiesc în laudă, copiii învaţă preţuirea.
CÂND trăiesc în acceptare, copiii învaţă să iubească.
CÂND trăiesc în aprobare, copiii învaţă să se placă pe sine.
CÂND trăiesc înconjuraţi de recunoaştere, copiii învaţă că este bine să ai un ţel.
CÂND trăiesc împărţind cu ceilalti, copiii învaţă generozitatea.
CÂND trăiec în onestitate, copiii învaţă respectul pentru adevăr.
CÂND trăiesc în corectitudine, copiii învaţă să fie drepţi.
CÂND trăiesc în bunăvoinţă şi consideraţie, copiii învaţă respectul.
CÂND trăiesc în siguranţă, copiii învaţă să aibă încredere în ei şi în ceilalţi.
CÂND trăiesc în prietenie, copiii învaţă că e plăcut să trăieşti pe lume.

Și eu îți mulțumesc.
Așa este și așa să fie în deplină bucurie.

rug inger

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s