Gând de rugăciune

inger copil

O, Preasfântă, Fecioară, de Dumnezeu Născătoare, mântuiește și ocrotește pe copiii noștri și pe toți pruncii, pruncele, tinerii, pe cei botezați și pe cei fără de nume și pe cei ce se află în pântecele mamei lor ori urmează să vină la întrupare. Ocrotește-ne sub Sfânt Acoperământul tău de Maică, păzește-ne pe ei și pe noi întru iubirea de Dumnezeu și roagă-te împreună cu noi Domnului nostru și Fiului Tău să le dăruiască lor și nouă la fiecare copil și părinte după prenumele său ceea ce este de folos cu adevărat spre bucuria deplină, mântuire și desăvârșire.

Doamne, Dumnezeul nostru, Ziditorul și Părintele nostru cel Ceresc, care din iubire și bunătate prin binecuvântarea Ta ne-ai dăruit și ne dăruiești copii: Însuți primește mulțumita și lauda inimilor noastre pentru acest dar; si ne învrednicește de harul și ajutorul Tău, ca să ne putem susține și îndruma copiii pe căile luminii, ale credinței și dragostei Tale, ca odată cu vârsta să crească și în har și înțelepciune, și să știe și cunoască că sunt vrednici de iubirea Ta. Învață-ne pe noi, părinții lor a cultiva în ei bunătatea. Și revarsă Doamne comorile cerești ale virtuții peste fiecare copil după prenumele său cu toată familia și toată descendența.

Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, luminează mințile copiilor noștri cu harul Tău cel dătător de viață. Tu, Care dai celor înțelepți înțelepciunea și celor pricepuți priceperea, trimite peste ei Duhul Tău cel Sfânt, dătătorul înțelepciunii, al cunoștinței și al înțelegerii. Tu i-ai luminat pe aleșii Tăi în toată vremea. Tu, Doamne, luminează copiii noștri, pe fiecare în parte după prenumele său, ca să învețe cele bineplăcute Ție și să se umple de cunoștința adevărului. Dă-le lor știință, pricepere, răbdare și discernământ. Să evite să primească cunoștințe pierzătoare de suflet. Să fie ascultători față de părinți, dascăli, profesori și perseverenți în îndeplinirea celor ce au de săvârșit. Iar la vremea potrivită, Doamne, ajută-i să își găsească fiecare locul în care să folosească cele pe care le-au învățat și să muncească în deplină bucurie spre binele lor și spre folosul aproapelui. Tu îi binecuvintezi pe cei care își înmulțesc cu pricepere talanții. Rânduiește Tu, Doamne, Cel ce rânduiești toate spre mântuire și desăvârșire, pentru fiecare copil în parte după prenumele său, unde să învețe, ce să învețe și cum să învețe, unde să muncească, ce să muncească și cum să muncească. Dă-le lor, Doamne, spor în credință și în toată lucrarea cea bună și le întărește încrederea în ei însuși și în iubirea făță de Dumnezeu, ca să Te slăvească și mărturisească printr-o viețuire în Lumină prin Lumină și pentru Lumină.

Așa este și așa să fie.

2 gânduri despre “Gând de rugăciune

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s