Despre CUVÂNT

10409475_671885386200265_3689440345964641465_n

Darul divin suprem de la Dumnezeu pentru fiecare este CUVÂNTUL. Toate prin cuvânt s-au facut și toate prin cuvânt se fac si acum. Cuvântul este viu si creează. Noi am primit acest dar pentru a-l folosi în sens creativ. Umanitatea este necesar să învețe să practice ascultarea față de cuvânt.

„Prin cuvinte, mintea prinde aripi”. Aristophanes
„Fără a cunoaște puterea cuvintelor este imposibil să cunoști oamenii”. Confucius

Hrana creierului nostru este informația care la rândul ei este formată din cuvinte în propoziții și fraze care se numesc forme gând. În funcție de calitatea și vibrația informației ajungem să ne desfășurăm activitatea vizitei temporare pe planeta Pământ. Cum această planetă sacră este o planetă a liberului arbitru rămâne la aprecierea fiecăruia cum utilizează cuvântul. Este drăguț că fără alimente putem să ne lipsim anumite perioade de timp însă când vine vorba de cuvinte constatăm ca sunt o parte din noi înșine.

Cu forţa gândului omul poate să creeze celule sănătoase în corp ori să le distrugă pe cele afectate și inclusiv s-a descoperit că ne putem crește noi neuroni care formează rețele neuronale noi. Este magnific. Atâta timp cât există în noi, în fiecare acest program de regenerare și refacere de la Dumnezeu logic este să se aplice și neuronilor. Că alții au omis să descopere ori să propovăduiască așa ceva a fost opțiunea lor îngăduită de Sus pentru că Dumnezeu este veșnic și etern ca și adevărul care și după milioane de ani tot ajunge la suprafață. Dumnezeu este și întelepciune, așa că probabil A așteptat ca și omenirea să înceapă să acceseze și manifeste din virtuțile divine. Am evoluat enorm în ultimii 2000 de ani și acum este optim să ne autoechipăm și cu programul spiritualitate. El este latent în fiecare, este necesar să îl activăm și dezvoltăm acest potențial infinit.

Dezvoltarea spirituală este dintotdeauna și întotdeauna benefică și constructivă, deși în perspectivă așa este fiecare experiență trăită când ne activăm detașarea și observarea de sine divin. Este necesar să fim cu adevărat cinstiți noi cu noi în noi înșine. Necesită timp și muncă personală individuală. Atâta timp cât a existat un model uman care a atins și manifestat potențialul maxim rămâne un adevăr și potențial valabil pentru fiecare. Sunt multe detalii de revizuit și privit din punct de vedere cuantic.

Cuvântul a ajuns sa fie un mijloc imperfect de comunicare de-a lungul istoriei și acum este timpul să îl aducem în lumina reflectoarelor minții umane. A fost în covalescență cuvântul odată cu venirea Mântuitorului pe Pământ iar acum trăim o schimbare la față către cuvânt și gând. Grație descoperirilor din fizica cuantică și a numeroaselor experimente care pentru unii au rămas în sfera paranormalului este firesc să începem pas cu pas să folosim un nou limbaj al cuvintelor deoarece același cuvânt folosit, emis ori transmis generează efecte diferite și forme multiple de manifestare, deoarece același gând utilizat este preluat într-un mod de către mintea conștientă și in alt mod de către mintea subconștientă. De asemenea, efectele sunt în cascadă atăt cele benefice cât și cele nocive. Prin autodisciplina minții, aceasta presupune ca fiecare să cerceteze pentru sine și să culeagă informațiile care îi sunt cu adevărat necesare și utile în evoluția sa spirituală. Fiecare este liber să își aleagă calea de mântuire, de întoarcere la Dumnezeu. Reconcilierea personală este un prim pas în fiecare eveniment de impas al existenței ori atunci când ne confruntăm cu pierderi personale ori de bunuri cât și orice alte afecțiuni care au ajuns să se manifeste în planul fizic.
Când alegem în deplină conștiență să ne întoarcem fața către cuvânt cu adevărat atunci ne trezim față în față cu noi înșine și cu o sumedenie de întrebări profunde legate de existență și Dumnezeu.

Regăsim în Evanghelie că soluția supremă pentru curățarea soiurilor de energii distructive este postul și rugăciunea. Asta regăsim și în Noul Testament și în Vechiul Testament. Amintește Evanghelia după Marcu și Cartea Esterei că acestea vin în gândul autoarei. Preocupată fiind de cuvânt din 2010, marcată ori atenționată de cartea Părintelui Arsenie Boca CUVINTE VII, urmeaza o perioadă intensă de studiu spiritual și din 2014 etapa observării profunde. Am fost învățați să asociem aceste două cuvinte postul și rugăciunea cu religia și cam atât. A fost necesară această asociere și are beneficiile ei, însă este necesar acum să ne extindem conștiința și să vedem că postul față de cuvintele distructive și nocive este o artă care necesită integrat în viața de zi cu zi. Totodată să învățăm să acceptăm că o rugăciune poate însemna fiecare gând spus ori nespus, pur și simplu emis de fiecare din noi. Cu alte cuvinte ceea ce vrea cu adevărat să transmită autoarea este că fiecare cuvânt și gând benefic ori constructiv are real potențial să sublime, să transmute fiecare cuvânt și gând nociv ori distructiv. În esență se traduce că fiecare energie nocivă și distructivă creată de programe, subprograme și autoprograme nebenefice este automat și instantaneu anihilată ori transmutată ori trimisă în Univers la reciclat prin programe, subprograme și autoprograme benefice și constructive ceea ce generează energie benefica in perspectivă. Să reținem că fiecare cuvânt ori gând poate să reprezinte un program, subprogram ori autoprogram.

Pe parcursul existenței trecem prin diverse experiențe ori lecții de viață pe care noi ni le-am atras deși de cele mai multe ori ca să evite să spună de fiecare dată până devenim conștienți de sine divin în sinele divin refuzăm efectiv să vedem Adevărul nostru și în primul rând că acestea sunt oglinda noastră interioară, adică relațiile de orice fel sunt mesagerii noștri spirituali care aduc în viețile noastre și noi în viețile celorlalți revelații despre puterile ori slăbiciunile care există în noi, despre ceea ce ne place, despre ceea ce am vrea să schimbăm în noi, pur și simplu de fiecare dată ni se oferă posibilitatea să facem noi alegeri bazate pe iubirea de la nivel de sine, cea fără așteptări, care este susținută în primul rând de încrederea noastră în sinele nostru divin. Acceptarea realității așa cum este ea azi și acum și manifestarea mulțumirii de sine divin deschide efectiv fluxul schimbării și al eliberării. Până ajungem să asimilăm și manifestăm la nivel profund interior de sentiment și emoție autentică fiecare calitate ori virtute este necesar să o activăm prin cuvânt și perseverență a utilizării cuvântului.

CUVÂNTUL este Adevăr în orice limbă de pe fața Pământului, este sursa și resursa supremă. Cuvântul este cu adevărat o binecuvântare ori antonimul ei, este arma binelui. Cuvântul creează, cuvântul aranjează și rearanjează orice de fiecare dată. Depinde de noi câte cuvinte plantăm și cu câte alte cuvinte le înmulțim. Să poftim la cuvânt pentru ca este unicul produs revoluționar prin care avem acces la ORICE pe princiul toate sunt cu putință celui care crede, necesară fiind distincția între credință care o dobândim prin informație corectă și completă și cunoaștere care o dobândim prin experiență, prin citit, prin diverse practici spirituale. Oare câți dintre noi au sesizat ca obiceiul lui Iisus era să citească și atunci când deja era prezent printre ucenici și se presupune că manifesta desăvârșirea deja. Așa găsim precizat printre rânduri în Evanghelie. Credința și cunoașterea sunt susținute și desăvârșite prin cuvânt. Să ne umplem viața de cuvinte prin cuvinte, cu o cantitate și caliate după măsura la care suntem fiecare azi și pas cu pas să adoptăm noi cuvinte inspirați fiind pe principiul rezonanței. Însă este firesc înainte de a pune ori trimite la treabă cuvântul să ne întâlnim cu el și să îl cunoaștem prin contemplare. Când lipsește desenăm ori îl pictăm și atunci când ajungem în impas existețial care ne coloreaza spre nociv viața singura opțiune și soluție veritabilă autentică este să schimbăm cuvântul. Cuvântul este tot timpul în noi, cu noi, prin noi. El deschide și închide fiecare flux de conștiință ori linie de potențial. Piatra din unghi nesocotită este cuvântul și cum a fost exprimat, când și efectele. Cât despre mulțumesc folosit la adresa Mântuitorului cam lipsește cu desăvârșire din acel trecut al existeței sale pe Pământ. Că în perspectivă știa că o să practicăm mulțumirea care este soră cu recunoștința este altceva. Deși este posibil ca procentul să fi rămas la fel ca atunci, Dumnezeu știe, însă este vitală această abordare de mulțumire față de noi înșine și față de semenii noștrii.

Efectiv prin gând noi dăm direcție energiei iar prin cuvânt intrăm pe un flux de conștiință al manifestării și materializării iar cum tot ce este în jurul nostru este energie, colapsarea ei, adică materializarea depinde de intenția conștiinței omului. Fiecare cuvânt activează o anumită zonă din creier și din ADN iar subconștientul nostru al fiecăruia ne crează oportunitățile să trăim ori să experimentăm ceea ce am spus și ceea ce spunem zi de zi. Cuvântul este cel care deschide ușa frecventelor specifice si a liniilor de potențial spre abundență, spre mântuire, spre desăvârșire. Cheia care deschide ușa este tot cuvântul.

Ileana a fost fascinată de acești termeni întâlniți și a fost și este perseverentă să vadă și să înțeleagă în profunzime. Este simplu în aparență însă profund în consistență. Simplul fapt că începem să avem tangență cu termeni noi ne deschide frecvența specifică către adevăr, către răspuns și către soluție. De obicei adevărurile profunde ne vin ori ni se revelează în mod spontan la un timp optim și genial conform Voinței Divine. Este necesar să fim receptivi la noi abordări și noi viziuni iar atunci cand mintea se grăbeste să emită negația este optim să accesăm poziția de observator ori contemplarea față de informția citită ori auzită și ceea ce îmi transmite mintea. Benefic este să vedem și ce simțim deoarece este posibil ca mintea să fie în negație în schimb sufletul să se deschidă și vocea intuiției care este formă de comunicare a sufletului cu noi să vrea să ne spună și altceva ori să simtă confirmarea.
Adevărul eliberează doar pe cei care vor cu adevărat să fie eliberați.

Acum este timpul optim și genial să învățăm să ne simțim demni să accesăm și să primim abundența în viața noastră de la virtuți, calități, sănătate până la relații, partea financiară și dincolo de ele să ne regăsim sensul divin al existenței pe Pământ și să facem cunoștință cu sinele nostru divin. Această regăsire este facilitată și susținută de către sufletul și mintea noastră. A fost acest cuvânt abundență asociat și promovat cam doar cu partea materială în ultimii ani însă este atotcuprinzătoare abundența și este firesc să o privim plenar adică deplin și complet. Dumnezeu printre multe altele este oportunități și posibilități infinite, să avem încredere în viață și să practicăm mulțumirea de sine divin și toate celelalte se vor adăuga nouă de la sine.

Să Iertăm, Iubim, Binecuvântăm, Gândim, Simțim și Mulțumim azi și zi de zi din tot sufletul, din tot cugetul și din toată inima.

Mulțumesc,
Ileana Frandes

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s